12 Ağustos 2013 Pazartesi

Çocukla Tatil.... :)

Tam mevsimi gelmiş bu yazı yazılmaz mı? :)))

Çocukla tatil maceralarımız 1er haftalık yaz tatilleri ve 20şer günlük Amerika seyahatleri şeklinde özetlenebilir. Kızımızın 2.5 yaşına gelmesiyle bu seneki tatil periyodumuzu uzatma planlarını gönül rahtalığıyla yapabiliyoruz. :)

Her tatil öncesi ne giyeceğim vs diye düşünüp annemin ve etrafımdaki yetişkinlerin nasıl bir bavula rahatlıkla sığıdığını anlayamazken, anne olunca "mümkünse bir şort 2 tshirt" kervanına gönüllü yazıldım. Bavulun geri kalanı tamamen Elizya'ya odaklandı.

Bir annenin tatil valizinde neler olabilir?


  1. Mutlaka ama mutlaka çeşitli boylarda tülbentler... Bu mucizevi kumaş sayesinde resmen hayatım kurtuldu. Kızımızın hassas cildi için detay kurulama için kesinlikle tülbentten başka şey kullanmadım, kullanmıyorum. Tülbentleri hem banyodan sonra hem denizden sonra kurulanma amaçlı kullanıyor hem de denizden çıkıp ıslak mayodan kurtulduktan sonra çeşitli bağlama metodlarıyla üzerine kıyafet yapabiliyorum. Bu yüzden genel kullanım için bir havlu ve bol bol tülbent birinci sırada...
  2. Tabii ki uygun bir güneş koruyucu krem. Mümkünse 50spf olmayan ve mineral based bir güneş koruyucu krem. Bizim tercihimiz tabii ki BabyGanics Güneş Koruyucu Krem 30 spf. Shakira ve Ceyda Düvenci gibi :) 
  3. Elizya ve biberonları ayrılmaz parça olduklarından mutlaka ama mutlaka 3 günü geçen seyahatlerde ben biberon hijyeni için buharlı biberon sterelizatörünü yanıma alıyorum. Belki biraz yer kaplıyor ama içim rahat oluyor bana pratik geliyor hem de tatilde biberonlar ortalık yerde dolanmıyor, içinde bekletiyorum.
  4. Mutlaka geniş kenarlı hem yüzünü hem de ensesini güneşten koruyacak bizimle her yere gelebilecek uçmayacak bir şapka...
  5. Bikini yerine mayo hatta mümkünse kollu mayo altına şort takım tercih ediyoruz. Çünkü pamuk kız hemen yanıyor cildi çok hassas. Ayrıca deniz kenarında askılı mayo üstüne mutlaka tshirt giyiyor. İşte hem tshirt hem şapka derken biz tatillerden de bembeyaz dönüyoruz :)
  6. Sineklik... İlk sene ana kucağı sinekliği bizim yanımızdan hiç ayrılmazken ilerleyen senelerde daha biyik olan puset boyu bizimle geldi. Geceleri puset için kullandık gündüz uykularındaysa birleştirdiğimiz sandalyelerin etrafını onla sardık. Çok ama çok kullanışlı oluyor.
  7. Yazın bir vageçilmezi bizim için BabyGanics sinekkovucu spray tamemen doğal içeğiyle bebekliğinden beri kullanıyoruz. Şu an sitemizde yer alamasa da biz kullanıyoruz. sorry :)
  8. Kızımızın saçları uzun olduğu için bir saç fırçası mutlaka plaj çantamızda yer alıyor.
  9. Bunların yanında organik bebek bisküvisi, kuru üzüm ya da kuruyemiş çeşnileri, su şişesi de çantanın demirbaşları arasında yer alıyor.
  10. Mutlaka yanımızda binbir çeşit su oyuncağı, kumaş kollukları ve tabii ki ZOE B Anti Platik Kova seti de bizimle oluyor.
  11. Yedek kıyafetler, ilk sene hem mayo bez hem normal bez derken bu sene yanımıza yedek iç çamaşırı aldık yuppiieee.
  12. Şişme timsahi penguen ki hiç sevilmedi :) ve şişme kaplan simidimiz de bizimle geliyor.

İsmi denizkızı olan kızımız ilk sene denizden nefret ettiyse de bu sene denizden çıkaramadık dolayısıyla anneler ve babalara önerimiz tercihler her sene değişiyor çok zorlamamak lazım çocuklar zamanla kendi istekleriyle doğuyu buluyor....

Bu yaz en büyük eğlencesi Şaban amcanın motoruyla otelden plaja geçmek olan kızımızdan size kucak dolusu sevgiler....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder